*باران بهاری*
در سایت مرحوم آیت الله لنکرانی دنبال موضوعی میگشتم که این مطالب (که در رساله ایشون هست) نظرم را جلب کرد. بعضی از این نکات را قبلاً شنیده بودم ولی بعضیهاش برام تازگی داشت. گفتم بد نیست اینجا بذارم تا یادآوری بشه:
چیزهایى که موقع غذا خوردن مستحب است:
اوّل: هر دو دست را پیش از غذا بشوید. دوّم: بعد از غذا دست خود را بشوید و با دستمال خشک کند. سوّم: میزبان پیش از همه شروع به غذا خوردن و بعد از همه دست بکشد. چهارم: در اول غذا بسم الله بگوید ولى اگر سر یک سفره چند جور غذا باشد، در وقت خوردن هر کدام آنها گفتن بسم الله مستحب است. پنجم: با دست راست غذا بخورد. ششم: اگر چند نفر سر یک سفره نشسته اند هر کسى از غذاى جلوى خودش بخورد. هفتم: لقمه را کوچک بردارد. هشتم: با عجله غذا نخورد و غذا خوردن را طول بدهد. نهم: غذا را خوب بجود. دهم: بعد از غذا خداوند عالم را حمد کند. یازدهم: بعد از غذا خلال نماید و باقیمانده غذا را از لاى دندانها بیرون آورده و دهان را بشوید و مسواک کند. دوازدهم: از دور ریختن مواد غذائى خوددارى کند ولى اگر در بیابان غذا بخورد، مستحب است آنچه مى ریزد براى پرندگان و حیوانات بگذارد. سیزدهم: در اول روز و اول شب غذا بخورد و در بین روز و در بین شب غذا نخورد. چهاردهم: بعد از خوردن غذا به پشت بخوابد و پاى راست را روى پاى چپ بیندازد. پانزدهم: در اول غذا و آخر آن نمک بخورد. شانزدهم: میوه ها و سبزیجات را پیش از خوردن با آب بشوید. هفدهم: تا بتواند بر سر سفره میهمان داشته باشد. هیجدهم: هنگام غذا خوردن بنشیند و غذا بخورد.(بهاری نوشت:این آخریه قابل توجه کسانیه که انگار یکی دنبالشون کرده و سرپایی غذا میخورن)
چیزهایى که در غذا خوردن مکروه است:
اوّل: در حال سیرى غذا خوردن. دوّم: پر خوردن و در خبر است که خداوند عالم بیشتر از هر چیز از شکم پر بدش مى آید. سوّم: نگاه کردن به صورت دیگران در موقع غذا خوردن.(بهاری نوشت: قابل توجه کسانیه که چشمشون به دهن بقیه ست که ببینن چی میخوره و چقد میخوره) چهارم: خوردن غذاى داغ. پنجم: فوت کردن چیزى که مى خورد یا مى آشامد. ششم: بعد از گذاشتن نان در سفره، منتظر چیز دیگر شدن. هفتم: پاره کردن نان با کارد. هشتم: گذاشتن نان زیر ظرف غذا و هرگونه بى احترامى به آن.(بهاری نوشت: کاری که متاسفانه خیلی ها انجام میدن) نهم: پاک کردن گوشتى که به استخوان چسبیده بطورى که چیزى در آن نماند. دهم: دور انداختن میوه پیش از آن که کاملا آن را بخورد.
مستحبات آب آشامیدن:
اوّل: آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوّم: در روز ایستاده آب بخورد.سوّم: پیش از آشامیدن آب بسم الله و بعد از آن الحمد لله بگوید. چهارم: به سه نفس آب بیاشامد. پنجم: از روى میل آب بیاشامد. ششم: بعد از آشامیدن آب حضرت اباعبدالله علیه السلام و اهل بیت ایشان علیهم السلام را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
مکروهات آب آشامیدن:
مسأله: زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آن بعد از غذاى چرب و در شب به حال ایستاده مکروه است و نیز آشامیدن آب با دست چپ و همچنین از جاى شکسته ظرف و جایى که دسته آن است، مکروه مى باشد.
" بخوان دعای فرج را به یاد خیمه سبز که آخرین گل سرخ از همه خبر دارد"
«اللّهم عجل لولیک الفرج »